Top 10 pretparken in Orlando - Ik Ben Op Reis (2023)

Top 10 pretparken in Orlando - Ik Ben Op Reis (1)

Orlando, ook wel de pretpark hoofdstad van de wereld, heeft zoveel verschillende parken dat het moeilijk is een keuze te maken. Maar eigenlijk is er maar één regel die je moet onthouden: de beste pretparken in Orlando hangen volledig af van je eigen interesses. Filmliefhebbers zullen kiezen voor Disney’s Hollywood Studios, terwijl sensatiezoekers juist kiezen voor Islands of Adventure. Daarnaast zijn er ook genoeg keuzes voor dierenliefhebbers, zoals het prachtige Animal Kingdom. Kortom, genoeg opties voor iedereen. Bekijk hier de top 10 pretparken van Orlando en kies wat het beste bij jou past.

In dit artikel:

 1. Universal’s Island of Adventure
 2. Discovery Cove
 3. Disney’s Animal Kingdom
 4. Seaworld Orlando
 5. Disney’s Hollywood Studios
 6. Disney’s EPCOT
 7. Universal Studios Florida
 8. Aquatica
 9. Disney’s Typhoon Lagoon
 10. Tips voor de pretparken inOrlando:
 11. Handig voor je stedentrip naar Orlando

Disney’s Magic Kingdom

De koning van alle themaparken in Orlando is Disney’s Magic Kingdom. Het schitterende kasteel van Assepoester begroet je als je het park binnengaat. Het park werd oorspronkelijk geopend in 1971 en heeft zes verschillende themagebieden die je het gevoel geven dat je op een waar avontuur gaat. De klassieke Disney-favorieten, zoals It’s A Small World en Dumbo, zijn er nog steeds, evenals nieuwe attracties zoals de ‘Seven Dwarfs Mine Train’. Kinderen kunnen ook foto’s maken met enkele van hun favoriete Disney-personages. Dit park is geschikt voor het hele gezin.

Universal’s Island of Adventure

Als je juist op zoek bent naar sensatie, dan is Islands of Adventure een van de beste attractieparken in Orlando. Vooral bekend in dit park is de nieuwe en erg populaire Harry Potter achtbaan. De Hulk Coaster kan snelheden tot 168 km per uur halen. Voor de kleintjes in het gezin is er een apart gebied dat gemakkelijkere, gezinsvriendelijke ritten biedt. Avonturiers, ontdekkingsreizigers, boekenliefhebbers en sensatiezoekers zullen versteld staan ​​van de ongelooflijke ervaringen die je wachten op Universal’s Islands of Adventure.

(Video) 10 Pretparken Die Nooit Werden Voltooid

Discovery Cove

Discovery Cove wordtbeheerd door SeaWorld. Het is een ideale plek voor iedereen die er ooit van heeft gedroomd om met dolfijnen te zwemmen. Gasten van Discovery Cove kunnen tuimelaars aanraken en met ze spelen en zwemmen. Het park biedt ook een wandeltocht onder water, waarbij gasten die een duikhelm dragen een persoonlijk kijkje kunnen nemen in het zeeleven en zelfs unieke zeedieren kunnen aanraken die hun kant op zwemmen.

Disney’s Animal Kingdom

Het nieuwste pretpark van Disney, heeft zowel levende dieren als attracties. Zodra je de toegangspoort passeert, voel je je alsof je op een wandeling door een regenwoud bent, met levende vogels en dieren direct naast de paden. Je bent in staat om op safari te gaan in een jeep en foto’s te maken van olifanten, leeuwen, zebra’s, alligators en nog veel meer exotische wezens. Er is een live Lion King-uitvoering in Broadway-stijl die meerdere keren per dag plaatsvindt, en als je op zoek bent naar een beetje spanning, ga dan naar de Mount Everest, een achtbaan die door een berg heen gaat en een geweldig uitzicht over het hele Disney resort geeft. The Tree of Life, een gigantische boom in het midden van het park, is met de hand gesneden met ontwerpen van miljoenen dieren. Dit is zeker een van de beste attractieparken in Orlando als je van dieren houdt.

Seaworld Orlando

In dit prachtige park kunnen gezinnen van dichtbij kennis maken met het oceaan- en zeeleven, live shows bekijken waar walvissen en dolfijnen trucs uitvoeren en leren over het redden van onze oceanen. De aquaria zijn van wereldklasse en er zijn zelfs een paar achtbanen voor tieners en dappere volwassenen. Er is veel schaduw in de buurt van de attracties en in de aquaria, dus Seaworld is een geweldige keuze voor een pretpark tijdens die warme zomerdagen. Het personeel hier is zeer goed geïnformeerd over de natuur en het zeeleven en is altijd bereid om vragen van gasten te beantwoorden. Dit park staat om een goede reden in de top 10 pretparken van Orlando.

Disney’s Hollywood Studios

Dit Disney pretpark, laat gasten terugkeren naar de Hollywood-dagen van de jaren 20. Er is hier zoveel te doen dat het je meer dan een dag kan kosten. Van Aerosmith’s Rock N ’achtbaan en Tower of Terror tot de liveshow van Beauty & The Beast en Star Wars, je zult je geen moment vervelen.

(Video) TOP 10 PRETPARKEN WAAR WiJ ZiJN GEWEEST ( NL+B ) | Fara Bellinga #17

Disney’s EPCOT

Hoewel EPCOT enkele attracties heeft voor kinderen en tieners, is het meer gemaakt voor volwassenen. Dit is een van de originele pretparken in Orlando ontworpen door Walt Disney zelf, en is nu het grootste park in heel Orlando. In het midden van het park staat een ontzettend groot wereldpaviljoen, waar je eten, cultuur en winkels kunt ontdekken uit landen over de hele wereld. Enkele van de beste restaurants in Orlando zijn in EPCOT te vinden, waarbij je het Canadese steakhouse tot 3 maanden van tevoren moet reserveren. In dit park hebben ze ook een geweldige avond vuurwerkshow.

Universal Studios Florida

Universal Studios Florida biedt gasten de kans om filmklassiekers zoals Jaws, King Kong en zelfs nieuwere klassiekers zoals Harry Potter opnieuw te bekijken. Net als hun zusterpark bij Islands of Adventure, bouwde Universal voort op het succes van Harry Potter. Het leuke aan dit nieuwe Harry Potter-land is dat je een speciaal kaartje kunt kopen waarmee je in een replica van de Hogwart’s Express uit de films kunt rijden. Deze rijdt tussen de twee Harry Potter-gebieden in de verschillende parken. Universal Studios biedt ook 3D-shows, verschillende achtbanen en nog veel meer. Kijk hieronder bij de tips voor de pretparken in Orlando om meer te weten te komen over combi tickets voor dit park.

Aquatica

Aquatica Orlando is het nieuwste pretpark van Seaworld. Het is een perfect park voor wanneer de zon in Florida een beetje te veel wordt in het midden van de zomer. Je kunt hier afkoelen met spannende en ontspannende waterattracties terwijl je meer leert over het oceaanleven. Er is een kindvriendelijk gebied genaamd Walkabout Waters waar ouders hun kinderen door een waterspeelpark kunnen laten lopen dat meer dan 1300 vierkante meter groot is.

Disney’s Typhoon Lagoon

Het Typhoon Lagoon Water Park van Disney is een van de oudste pretparken in Florida. Geopend in 1989, heeft het nog steeds een van de grootste golfslagbaden ter wereld. Het is het op één na meest bezochte waterpark ter wereld en biedt ruimte voor sensatiezoekers die van een van de snelste waterglijbanen ter wereld, Humunga Kowabunga kunnen gaan. Er is ook een rivier met vlotten waar het hele gezin samen van kan genieten. Ten slotte kun je hier ook heerlijk zonnebaden.

(Video) Wij Openen Ons €10.000 Pretpark!

Tips voor de pretparken inOrlando:

Top 10 pretparken in Orlando - Ik Ben Op Reis (2)
 • Probeer tijdens je gehele verblijf in een van de pretparken te overnachten om van de voordelen te kunnen profiteren, zoals vroege toegang tot het park.
 • Kies tijdens de zomermaanden voor een van de parken met water, aangezien het ontzettend warm kan worden in Florida.
 • Mocht je meerdere parken willen bezoeken denk dan eens aan combi tickets voor de pretparken in Orlando.
 • Zoals overal in de wereld is het beter om de pretparken in Orlando te bezoeken wanneer er geen nationale vakantie is zodat de parken minder druk zijn.

De pretparken in Orlando zijn gemaakt voor jong en oud, dus waag je reis naar de Verenigde Staten en je zult met vele spannende verhalen en ervaringen terug naar huis keren!

Leestips: 5 pretparken in Europa die je bezocht moet hebben & De 10 gaafste waterparken van Europa.

Handig voor je stedentrip naar Orlando

Reisgidsen over Orlando

Hotels zoeken in Orlando

(Video) TOP 10 GROOTSTE PRETPARKEN TER WERELD! 🎢🎡

Alle reisinspiratie en reisverhalen over Orlando

(Video) 10 ENGSTE ATTRACTIES!

Videos

1. Ik Ging in Alle Attracties in het Grootste Pretpark ter Wereld (zo snel mogelijk…) | Kalvijn
(Kalvijn)
2. TOP 10 ACHTBANEN BENELUX
(Xtremerides)
3. Top 10 Attractie ongelukken
(Xtremerides)
4. Aqua Skoot style water slide at Wild Water Adventure Park! #shorts
(Alex Ojeda)
5. Don't Scream Roller Coaster Challenge |Jay & Sharon #shorts
(Jay & Sharon)
6. EUROPA-PARK vs. DISNEY WORLD 🇩🇪 Disney is 3x’s More Expensive?! 😱
(My Merry Messy German Life)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Eusebia Nader

Last Updated: 10/09/2023

Views: 5778

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Eusebia Nader

Birthday: 1994-11-11

Address: Apt. 721 977 Ebert Meadows, Jereville, GA 73618-6603

Phone: +2316203969400

Job: International Farming Consultant

Hobby: Reading, Photography, Shooting, Singing, Magic, Kayaking, Mushroom hunting

Introduction: My name is Eusebia Nader, I am a encouraging, brainy, lively, nice, famous, healthy, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.